제목 JNH 2021년 10월호 e-journal 구축 완료 안내
작성자 (사)한국영양학회 작성일 2021년 11월 1일 월요일 조회 170
첨부파일
JNH eToC
Table of Contents Alert

Volume 54(5); October 2021

Preface

KDRI Special Series

423

The message from the KNS president: 2020 KDRIs Special Series
2020 KDRIs Special Series 발간사

이명숙.

Review

KDRI Special Series

425

The development of the 2020 Dietary Reference Intakes for Korean population: Lessons and challenges
2020 한국인 영양소 섭취기준 제·개정: 교훈과 도전

권오란, 김혜숙, 김정선, 황지윤, 이정희, 윤미옥.

Research Articles

435

Effect of Korean pine nut oil on hepatic iron, copper, and zinc status and expression of genes and proteins related to iron absorption in diet-induced obese mice
Shin S, Lim Y, Chung J, Park S, Han SN.

448

Effects of mulberry fruit juice powder on inflammation and microRNA-132/143 regulation in 3T3-L1 adipocytes
뽕나무 열매 착즙 분말이 3T3-L1 지방세포의 염증 및 microRNA-132/143 조절에 미치는 영향

이막순, 김양하.

459

Effect of garlic (Allium sativum L.) as a functional food, on blood pressure: a meta-analysis of garlic powder, focused on trials for prehypertensive subjects
기능성식품으로서 마늘의 혈압 개선 기능성 평가: 마늘건조분말의 준건강인 대상 연구에 대한 메타분석

곽진숙, 김지연.

474

Nutritional status of children with cerebral palsy according to their body mass index percentile classification
Ahmed K, Kim HJ, Han K, Yim JE.

489

Comparison of the nutritional indicators of critically Ill patients on extracorporeal membrane oxygen (ECMO)
체외막산소화장치 (ECMO) 적용 중환자의 영양지표 비교

신나미, 하숙연, 조윤수.

501

Relationship between intake of soft drinks and current prevalence of adult atopic dermatitis: based on the Korea National Health and Nutrition Examination Survey data (2015-2016)
탄산음료 섭취와 성인 아토피 피부염 진단 및 현재 유병과의 관련성: 국민건강영양조사 (2015–2016년) 자료를 바탕으로

김혜원, 김지명.

515

Effectiveness of nutrition education intervention focusing on fruits and vegetables in children aged six years and under: a systematic review and meta-analysis
유아 대상 과일·채소 영양교육 효과분석: 체계적 문헌고찰 및 메타분석

안수민, 안혜진, 우정현, 윤영, 박유경.

534

Meal kit purchasing behavior and relationship with the nutrition quotient of young adults in Chungnam
충남 일부지역 젊은 성인의 밀키트 구매행태 및 영양지수와의 관련성

이은영, 김유미, 최미경.

547

The snacking pattern, diet, lifestyle and menu preferences of elementary school students in Gyeonggi area, considering the most frequently eaten snacks
자주 섭취하는 간식의 종류에 따른 경기지역 초등학교 고학년생의 간식섭취실태, 식생활과 생활습관 및 음식 기호도

박혜진, 강현주, 이은숙, 이홍미.

560

Status of serving labeling of home meal replacement-soups and stews, and evaluation of their energy and nutrient content per serving
가정간편식-국·탕·찌개류의 인분표시 및 영양표시 실태와 1인분 제공량 당 열량 및 영양성분 함량 평가

김미현, 최인영, 연지영.