제목 한국영양학회 - JNH 2021년 2월호 e-journal 구축 완료 안내
작성자 (사)한국영양학회 작성일 2021년 3월 2일 화요일 조회 430
첨부파일
Table of Contents Alert

Volume 54(1); February 2021

Review

1

Nutrition agenda during the era of the COVID-19 pandemic
COVID-19: “영양 아젠다”

이명숙.

Research Articles

10

Key Foods selection using data from the 7th Korea National Health and Nutrition Examination Survey (2016–2018)
제7기 국민건강영양조사 (2016–2018) 자료를 활용한 한국인의 주요 식품 (Key Foods) 선정에 관한 연구

이정숙, 심지선, 김기남, 이현숙, 장문정, 김혜영(A).

23

Nutritional status and metabolic syndrome risk according to the dietary pattern of adult single-person household, based on the Korea National Health and Nutrition Examination Survey
국민건강영양조사 자료에 의한 식이 패턴별 1인 가구의 영양 상태와 대사증후군 위험도

금유빈, 여계명, 서정숙.

39

Comparison of the health and nutritional status of Korean elderly considering the household income level, using the 2018 Korea National Health and Nutrition Examination Survey
가구소득수준에 따른 남녀 노인의 건강 및 영양섭취 실태 비교: 2018년 국민건강영양조사 자료를 이용하여

길진모.

54

Maternal correlates of vegetable preference and consumption in preschool-aged children
Park MH, Bae YJ, Choi MK.

67

Factors related to the intention of healthy eating behaviors based on the theory of planned behavior: focused on adults residing in Beijing, China
Liu D, Lee S, Hwang JY.

76

Development and evaluation of semi-quantitative food frequency questionnaire for marriage migrant women in multicultural families
다문화가정 결혼이주여성 대상 식사조사를 위한 반정량 식품섭취빈도 조사지의 개발 및 평가

김정현, 김오연, 이민준, 박은주.

95

The estimation of cholesterol intake in elderly: reliability and validity of short, Semi-Quantitative Food Frequency Questionnaire (SQ-FFQ)
Nindya TS, Mahmudiono T, Rachmah Q.

104

Dietary life and mukbang- and cookbang-watching status of university students majoring in food and nutrition before and after COVID-19 outbreak
Kang H, Yun S, Lee H.

116

Polyphenols in peanut shells and their antioxidant activity: optimal extraction conditions and the evaluation of anti-obesity effects
폴리페놀 함량과 항산화력에 따른 피땅콩 겉껍질의 최적 추출 조건 확립과 항비만 기능성 평가

감다혜, 홍지우, 염서희, 김진우.