제목 한국영양학회 - JNH 2020년 10월호 e-journal 구축 완료 안내
작성자 (사)한국영양학회 작성일 2020년 11월 2일 월요일 조회 184
첨부파일
Table of Contents Alert
Volume 53(5); October 2020
Research Note
445

Effects of galactagogue herbal tea containing Chrysanthemum indicum as the main component on milk production in postpartum rats
감국을 주성분으로 하는 허브차의 투여가 출산 후 쥐의 유즙 생성 및 관련 호르몬 분비에 미치는 영향

최지영, 이윤정, 최선욱, 박은주.

Research Articles
452

Immunomodulatory effect of the water extract of Aster tataricus through mitogen-activated protein kinase signaling pathway
Aster tataricus 물 추출물의 mitogen-activated protein kinase 신호 전달 경로를 통한 면역 조절 효과

이채연, 박효성, 공덕훈, 김영관, 조화정.

464

Effects of a low glycemic load diet on body weight loss in overweight or obese young adults
식단의 당부하량에 따른 20대 성인의 체중 감량 효과 연구

박미현, 남기선, 정상진.

476

Accuracy of the 24-hour diet recall method to determine energy intake in elderly women compared with the doubly labeled water method
에너지 섭취 조사를 위한 24시간 회상법의 정확도 평가: 여자노인을 대상으로 이중표식수법을 이용하여

박계월, 고나영, 전지혜, Ndahimana D, Ishikawa-Takata K, 박종훈, 김은경.

488

Factors associated with the dietary quality and nutrition status using the Nutrition Quotient for adults focusing on workers in the manufacturing industry
영양지수를 이용한 제조업 근로자의 영양상태 평가 및 관련 요인 연구

임지숙, 허영란.

503

Yearly trend of milk intake in Korean children and adolescents and their nutritional status by the milk intake level using 2007–2015 Korea National Health and Nutrition Examination Survey
아동과 청소년의 연도별 우유 섭취량 변화와 우유 섭취량에 따른 영양상태 평가: 2007–2015 국민건강영양조사를 바탕으로

김우경, 하애화, 이재현, 김선효.

518

Fruit and vegetable consumption frequency and mental health in Korean adolescents: based on the 2014–2017 Korea Youth Risk Behavior Survey
한국 청소년의 과일, 채소 섭취빈도와 정신건강: 제10–13차 (2014–2017) 청소년건강행태조사를 이용하여

오지원, 정자용.

532

Cancer survivor's dietary safety management awareness and competency type
암 생존자의 식생활 안전관리 인식과 역량 유형

김윤화.

547

Analysis of the consumption pattern of delivery food according to food-related lifestyle
식생활라이프스타일에 따른 배달음식의 소비성향 분석

허소정, 배현주.