제목 한국영양학회 - JNH 2020년 6월호 e-journal 구축 완료 안내
작성자 (사)한국영양학회 작성일 2020년 7월 1일 수요일 조회 624
첨부파일
JNH eToC
Table of Contents Alert

Volume 53(3); June 2020

Research Articles

231

Traditional Korean diet can alter the urine organic acid profile, which may reflect the metabolic influence of the diet
한식의 체내 대사에 미치는 영향에 대한 연구: 소변 유기산 분석을 통한 한식의 효과

신필경, 천수경, 김명선, 박선주, 김민정, 권대영, 김경철, 이해정, 최상운.

244

Antioxidant and anti-diabetic effects of Ixeris strigosa extract
선씀바귀 추출물의 항산화 및 항당뇨 효과

지윤정, 이은영, 이지연, 서경혜, 김동휘, 박춘근, 김형돈.

255

Factors influencing the consumption of convenience foods among Korean adolescents: analysis of data from the 15th (2019) Korea Youth Risk Behavior Web-based Survey
한국 청소년의 편의식품 섭취 경험에 영향을 미치는 요인: 제15차 (2019년) 청소년건강행태온라인조사를 이용하여

박슬기, 이지현.

271

Revision of an iodine database for Korean foods and evaluation of dietary iodine and urinary iodine in Korean adults using 2013–2015 Korea National Health and Nutrition Examination Survey
한국인 상용 식품의 요오드 데이터베이스 업데이트와 이를 활용한 한국 성인의 요오드 섭취량 및 배설량 평가: 2013–2015 국민건강영양조사자료를 이용하여

최지연, 주달래, 송윤주.

288

Association between breakfast and lifestyle, interest in beauty care, and attitude toward breakfast in high school girls in Incheon
여고생의 아침식사와 라이프스타일, 외모 가꾸기 관심도 및 아침식사관련 태도의 관련성

이설미, 김미현.

303

Analysis of the consumer perception and related education effect on the reduction of sugar for elementary school students in Seoul and Gyeonggi-do
서울, 경기지역의 초등학생 대상 당 저감화에 관한 소비자 인식 및 관련 교육 효과 분석

김기남, 이정숙, 심지선, 정혜경, 정해랑, 장문정.

319

Validation of nutrient intake of smartphone application through comparison of photographs before and after meals
식사 전후의 사진 비교를 통한 스마트폰 앱의 영양소섭취량 타당도 평가

이혜진, 김은빈, 김수현, 임하은, 박영미, 강준호, 김희원, 김진호, 박웅양, 박성진, 김진기, 양윤정.

329

Study on the status of food allergy management and importance-performance analysis about precautions of food allergy in school foodservice according to the school types in Jeonbuk area
전북지역 학교급식소 조리종사자의 학교유형에 따른 식품알레르기 관리실태 및 식품알레르기 예방관리에 대한 중요도와 수행도 분석

김지연, 노정옥.